Is refurbished vies? Een Misvatting Ontkracht

Refurbished bureaustoelen hebben ten onrechte het stigma dat ze onhygiënisch of vies zijn.

Bij Re-Use24 willen we dit idee graag weerleggen. Onze refurbished stoelen ondergaan niet alleen een grondige reiniging, maar worden ook ontdaan van bacteriën, waardoor ze net zo schoon en hygiënisch zijn als nieuwe exemplaren. Met onze nadruk op duurzaamheid en kwaliteit, bieden we niet alleen een milieuvriendelijk alternatief, maar ook een frisse en comfortabele bureaustoel voor jouw werkplek.

In een wereld waarin duurzaamheid steeds belangrijker wordt, groeit de vraag naar manieren om ons leven milieuvriendelijker in te richten.

Wat is beter refurbished of tweedehands?

Voorheen werd gedacht dat refurbished gelijk stond aan tweedehands, verouderd en onbetrouwbaar, maar vandaag de dag verandert dit gelukkig snel.

Bij Re-Use24 geloven we in een circulaire wereld waarin de levensduur van producten wordt verlengd en afval wordt geminimaliseerd. Onze refurbished bureaustoelen zijn hier een uitstekend voorbeeld van.

Maar wat betekent 'refurbished' eigenlijk en hoe verschilt het van tweedehands?

Het verschil tussen tweedehands en refurbished ligt in de mate van herstel en kwaliteitscontrole. Terwijl tweedehands meubels vaak simpelweg worden doorverkocht in hun huidige staat, ondergaan onze refurbished bureaustoelen een grondige inspectie, reparatie en reiniging voordat ze opnieuw worden aangeboden. Dit betekent dat een refurbished bureaustoel niet alleen wordt geïnspecteerd op defecten, maar ook professioneel wordt gereinigd en waar nodig gerepareerd en gestoffeerd.

Bij Re-Use24 gaan we nog een stap verder.

Onze refurbished bureaustoelen worden volledig nagekeken en vaak opnieuw gestoffeerd met een circulaire stof, gemaakt van 100% PET-flessen, zoals die van cola, sinas en andere frisdranken. Deze stof biedt niet alleen comfort en duurzaamheid, maar draagt ook bij aan het verminderen van plastic afval en het bevorderen van een circulaire economie.

 

Een veelvoorkomende misvatting over refurbished producten is dat ze 'vies' zijn.

Niets is minder waar. Onze bureaustoelen worden grondig gereinigd en ontdaan van bacteriën, waardoor ze net zo hygiënisch zijn als nieuwe stoelen, zo niet hygiënischer. Door te kiezen voor een refurbished bureaustoel draag je dus niet alleen bij aan een duurzamere wereld, maar geniet je ook van een schone en comfortabele werkplek.

Kortom, bij Re-Use24 geloven we dat refurbished bureaustoelen niet alleen een verstandige keuze zijn voor het milieu, maar ook voor jouw comfort en gezondheid en portemonnee. Waarom zou je kiezen voor een splinternieuw B-merk, als je voor het zelfde geld of vaak zelfs nog minder een hoogwaardig refurbished  A-merk bureaustoel kunt kiezen? Sluit je aan bij onze missie voor een circulaire wereld.

Lees ook ons ander blog over onze circulaire stof en hoe deze wordt gemaakt.

Meer weten? Neem dan nu contact met ons op!