Onderhoudsadvies voor bureaustoelen en meubels

Normale reiniging

• Regelmatig stofzuigen, in het ideale geval om de week, op half vermogen waar mogelijk. Veeg meubelstoffen, vervaardigd van polyurethaan met een droge, of licht vochtige doek schoon. Eventueel kan ook met een zachte borstel gestofzuigd worden.

• Kunststof en aluminium onderdelen kunnen met een microvezeldoek met wat water worden afgenomen.

 

Vlekkenverwijdering

Het is niet moeilijk om vlekken te verwijderen en te voorkomen dat vlekken gevormd worden wanneer u snel handelt. We kunnen echter niet garanderen dat de vlekken volledig verwijderd zullen zijn.

• Schraap eerst eventuele vloeistoffen of hard geworden resten weg met een lepel of schraper voordat u verder gaat. Alle loszittende deeltjes moeten gestofzuigd worden voordat u verder schoonmaakt.

• Vloeistoffen moeten opgezogen worden met een absorberend servet of doekje.

• Verwijder niet-vettige vlekken door voorzichtig te deppen met een pluisvrije doek of spons die uitgeknepen wordt in warm water. Vlekken aan de randen kunnen vermeden worden door zachtjes in cirkelvormige bewegingen te deppen naar het midden van de vlek toe, met een schone pluisvrije doek.

• Verwijder vettige vlekken met de gepaste detergenten of oplosmiddelen. In alle gevallen raden we aan om vlekkenverwijderingsmiddelen eerst te testen op een onopvallende plaats, om te zien of dit geen nadelig effect heeft.

 

Tips

• Zorg dat de stof eerst volledig droog is voordat u ze opnieuw in gebruik neemt. Mogelijk moet u ook een haar- droger gebruiken om geen vlekken aan de randen achter te laten. Dit geldt in het bijzonder voor microvezeltextiel.

• Omwille van het overmatige gebruik van verf in jeans, kan donkere jeans vlekken achterlaten op textiel. Het wassen en/of schoonmaken kan niet altijd bevredigende resultaten geven. Vlekken van jeans op polyurethaan producten kunnen verwijderd worden met een gom. Waarschuwing – Wrijf het materiaal niet te hard omdat dit kleurverlies of mogelijk schade aan het oppervlak kan veroorzaken.

• Wees voorzichtig met oplosmiddelen; deze kunnen de onderliggende bekledingsmaterialen oplossen. U mag nooit geconcentreerde detergenten of bleekwater, ammoniak of zeep gebruiken die bedoeld is voor harde oppervlakken.

Tot slot Deze tips zijn gewoon aanbevelingen en kunnen geen volledige vlekkenverwijdering garanderen. In alle gevallen raden we aan om contact op te nemen met een professioneel schoonmaakbedrijf. 

 

Anti vlek behandeling

Wij kunnen voor uitlevering van het door u aangekochte product een anti vlek behandeling uitvoeren. Hierna is het door u aangekochte product beschermd tegen alledaags vuil en vloeistof vlekken. Deze behandeling is niet bestand tegen extreme vloeistoffen of vuil vlekken zoals smeer e.d.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website geven.

PRIVACYBELEID