Refurbished Herman Miller Aeron Classic en Remastered

Refurbished Herman Miller Aeron Classic en Remastered - Re-Use24

De Aeron Classic VS de Aeron Remastered.

De maat van de Aeron.

Het eerste verschil tussen de Classic en de Remastered is de stoelmaten en de verschillende maten waar de mensen hun stoel mee kunnen instellen. Zowel de Classic als de Remastered hebben drie verschillende stoelmaten: A, B en C. Maar als het gaat om lengte instellingen  en lichaamsgewicht, biedt de Remastered een breder scala aan bereik die de stoel kan halen.

Classic advies lengte persoon = 147cm – 201cm
Classic advies maximum gewicht = 41kg – 136kg.

Remastered advies lengte persoon = 142cm – 205cm
Remastered advies maximum gewicht = 41kg – 158Kg.

Het ontwerp en de afwerking.

Het volgende verschil is het uiterlijk en de afwerking van de stoel. De Classic-versie heeft meer aluminium dan de Remastered. De basis en het frame van de Remastered hebben wat aluminium vervangen door plastic onderdelen. Dit hielp om het gewicht van de stoel met 1.5kg te verminderen, maar je zou kunnen stellen dat de aluminium componenten een betere bouwkwaliteit hebben dan het plastic. De Remastered heeft wel een strakker uiterlijk dan de Classic. De Remastered heeft een slimmer mechaniek en een meer uniform in de  kleur van de stoel dan de Classic. Ook de hendels zijn vernieuwd. Ze zijn kleiner, minder opvallend en meer hufterproef.

De zitting van de Aeron.

Er zijn een paar verschillen in de zitting. De eerste is dat de Classic Aeron een stuk foam heeft onder het voorste gedeelte van de stoel. Bij het geremasterde ontwerp is deze pad verwijderd. Wij staan als Re-Use achter deze verandering. Het kussen op de Classic kan ervoor zorgen dat het gaas op een ander punt gaat kreuken, en dat kun je voelen, afhankelijk van je maat. Dit is door deze wijziging  geen probleem op de remastered.

Het tweede verschil is dat de nieuwe versie het  frame van de zitting  1,8 graden naar voren heeft gekanteld. Dit is gedaan om het lichaam te ondersteunen in meer rechtopstaande houdingen.

Het laatste verschil is het gaas. Het gaas is nog steeds hetzelfde Pellicle-gaas van de Classic, maar de manier waarop het wordt uitgerekt op de geremasterde versie is anders. Het is  gedaan op een manier om vier zones met verschillende ondersteuning te creëren. Hier komt de naam 8Z Pellicle vandaan; de acht verschillende zones. Vier ervan horen bij de zitting en de andere vier bij de rugleuning.

De rug en lende ondersteuning.

De rugleuning heeft een paar verschillen. De eerste is het 8Z Pellicle-gaas zoals zojuist vermeld in het stuk over de zitting.  Het gaas zelf is hetzelfde, maar de manier waarop het gaas wordt uitgerekt is anders. De nieuwe Aeron heeft vier verschillende ondersteuningszones. Dit is ontworpen om u meer comfort te geven tijdens lange zitsessies.

Het tweede verschil met de rugleuning is het PostureFit / lendesteunsysteem. De Remastered Aeron heeft PostureFit SL, dat een groter ondersteuningsgebied biedt in vergelijking met de Classic. Het nieuwe ontwerp ondersteunt uw sacrale gebied met één kussentje en een ander kussentje ondersteunt uw lendengebied. Elke pad kan onafhankelijk buigen en u kunt de stevigheid instellen met een weerstandsknop.

Het laatste verschil is het in hoogte verstelbare lendensteunsysteem. De Classic Aeron heeft een rubberachtig kussen dat je op en neer kunt schuiven. Je kunt het kussentje er ook uithalen, omdraaien en aan de andere kant gebruiken voor meer mensen die extra steun nodig hebben. De Remastered Aeron heeft een plastic beugelsysteem met een pad dat omhoog en omlaag kan worden versteld.

Kantelverstelling.

De kantelvergrendeling op deze stoelen is anders, en, Herman Miller deed hier eigenlijk een stapje terug met de Remastered-versie. De geremasterde Aeron heeft een vergrendeling met drie standen. De Classic-versie heeft een oneindige positievergrendeling. Dit betekent dat je de rugleuning in elke gewenste stand kunt vergrendelen op de Classic-versie. Maar je bent beperkt tot drie op de nieuwe versie.

Weerstand instelling.

Een andere opvallende verandering tussen de twee versies is de aanpassing van de spanning. Deze keer gaat het zwaar in het voordeel van de nieuw ontworpen Remastered-versie. Wij geven  de voorkeur aan de nieuwe spanningsregeling boven die van de Classic-versie.

De spanning op de nieuwe Aeron is veel responsiever. U kunt de knop drie keer draaien en een verschil voelen in de spanning van de rugleuning. Bij de Classic-versie moet u de knop tien tot vijftien keer draaien om hetzelfde verschil te bereiken.

Naar achteren leunen met de rug.

Iets dat me meteen opviel toen ik in de Classic Aeron zat, is dat de rugleuning heel anders aanvoelt dan de nieuw ontworpen versie. De geremasterde Aeron doet het veel beter om je weer volledig rechtop te krijgen. Het is ook veel makkelijker om de stoel gewoon een stukje naar voren te brengen, terwijl je je rug tegen de rugleuning houdt.

Op de Classic-versie wil de stoel je natuurlijk wat meer achterover laten leunen dan de Remastered-versie. Het draaipunt is een beetje anders, dus de stoel brengt je niet vanzelf weer rechtop als je naar voren leunt. In plaats daarvan komt uw rug los van de rugleuning en moet u meer van uw benen gebruiken om de stoel vooruit te krijgen.

Over het algemeen zijn wij fan van het herontwerp van de rugleuning van de geremasterde versie. Ik geloof nog steeds dat de Remastered Aeron een van de mooiste relaxfuncties heeft van alle stoelen die we hebben getest.

De Armleuningen.

Het laatste gebied waar we verschillen zien tussen deze twee Aeron-versies zijn de armleuningen. Op de Classic geeft een upgrade naar volledig verstelbare armen u armhoogte- en draaiverstelling. Dezelfde upgrade op de geremasterde Aeron geeft je armhoogte-, draai- en diepteaanpassing. Deze extra diepteverstelling maakt de armen veelzijdiger op de nieuwe Aeron.

Bij de Classic-versie (vóór 2005) moet u een draaiknop achter de arm draaien om de arm los te maken van het frame van de rugleuning. Als je de arm voldoende los hebt gemaakt, kun je hem op en neer schuiven. Zodra u uw positie heeft gevonden, moet u aan de knop draaien om hem strakker te maken. U moet de knop meerdere keren draaien om hem losser en vaster te maken.

De nieuwe Aeron heeft een hendel die je omhoog moet brengen, waardoor de arm wordt ontgrendeld en kan bewegen. Het is veel sneller en gemakkelijker dan de vorige versie, dus ik zie dit als een grote upgrade.

Conclusie.

Het is nog maar een paar jaar geleden dat de Aeron werd geüpdatet. Als de Classic-versie vandaag nieuw zou worden verkocht, zou het nog steeds een van de beste beschikbare stoelen zijn. Maar alle goede dingen kunnen af ​​en toe een upgrade gebruiken, en dat is wat ik de Remastered zie. Afgezien van het verwisselen van wat aluminium voor plastic en het verliezen van oneindige kantelvergrendeling voor driestandenvergrendeling, bracht al het andere verbeteringen aan de Aeron. Maar nogmaals de Classic blijft de Classic en zal u terug zien in elke Film 😉.

Ben je overtuigd?

Zoek jij een refurbished Herman Miller bureaustoel? Bekijk dan hier ons aanbod.

Meer nieuws

Waarom is lang zitten eigenlijk zo slecht en wat zijn de risico’s?

De uitdrukking "zitten is het nieuwe roken" hoor je de laatste jaren...

Wanneer kies je voor een mesh rugleuning?

Het kiezen van een bureaustoel met een mesh-rugleuning biedt verschillende voordelen die...

Hoe belangrijk is service bij aanschaf van een bureaustoel?

Bij de aanschaf van een bureaustoel is de kwaliteit en comfort van...