Wat we doen

Re-use24 by 706 Seatinggroup

Wij zijn een bedrijf gespecialiseerd in het ontwerpen en creëren van zitmeubelen, zoals bureaustoelen, maar ook zitmeubelen voor horeca en thuis. Het belang van een circulaire economie en een duurzame samenleving hebben wij daarbij niet uit het oog verloren. En uit dit oogpunt is Re-Use24 ontstaan, Want een circulaire economie, waarin afval de nieuwe grondstof is, wordt steeds belangrijker. De overheid wil dat Nederland in 2050 volledig circulair is. Hiervoor moeten belangrijke stappen worden gezet door zowel consumenten als door het bedrijfsleven. Een relatief eenvoudige manier voor het bedrijfsleven  en consument om een stap in de goede richting te zetten is door over te stappen op refurbished zitmeubelen. Met onze jarenlange ervaring kan Re-Use24 u als consument of u als ondernemer, groot en klein, vooruit helpen met onze refurbished zitmeubelen.

 

Wat ons onderscheidend maakt ten opzichte van andere aanbieders

Wij reinigen de zitmeubelen zowel van binnen als van buiten, dit doen wij als volgt.

  1. We verwijderen de oude stoffering volledig en indien deze nog herbruikbaar is voor een 2e doel, dan worden er van deze stof bijvoorbeeld tassen, kussenslopen of telefoonzakjes gemaakt in onze eigen stoffeerderij. Zo krijgt zelfs de stof een 2e leven, zodat wij dit niet hoeven weg te gooien. Indien de stof nog in orde is dan reinigen wij deze met een diepwater stofzuiger inclusief milieu vriendelijk schoonmaakmiddel en wordt deze weer op de stoel gemonteerd.
  2. Indien de stof niet herbruikbaar is voor de stoel, dan laten we de stofferingen opnieuw bekleden door onze eigen stoffeerder een echte meester in dit vak! Dit kan bijvoorbeeld met onze eigen Regain, Society of Earth stof. Een stof volledig vervaardigd uit 100% RP.E.T. flessen.
  3. We maken de armleuningen het frame en het mechaniek volledig schoon met een milieu vriendelijk schoonmaakmiddel & een warm water stomer.
  4. Indien nodig spuiten wij de onderdelen, zodat de zitmeubelen er weer fris en netjes bij staat.
  5. Als laatste geven wij de zitmeubelen een poetsbeurt voor extra glans.

De zitmeubelen worden door ons gewaardeerd met een sterren systeem, zodat u van te voren exact weet wat u kan verwachten.

 

Programma

Het Re-use24 programma van de 706 Seating Group is gericht op het hergebruik van zitmeubelen. Dit houdt in dat Re-Use uw gebruikte zitmeubelen kan ophalen. De zitmeubelen worden gecontroleerd en indien nodig hersteld en professioneel gereinigd, zodat ze weer in goede staat verkocht kunnen worden. Zo beginnen deze zitmeubelen aan hun tweede, derde of soms wel vierde leven. Zitmeubelen die niet meer in aanmerking komen voor hergebruik wordt door ons gedemonteerd en in “schone” afvalstromen gescheiden om een zo hoogwaardig mogelijke verwerking volgens het “Cradle2Cradle” principe mogelijk te maken.

 

Cradle2Cradle

Het begrip Circulaire Economie (ook wel Kringloopeconomie) is de basis van het Cradle to Cradle principe. In een Circulaire Economie worden alle gebruikte materialen in een product nuttig ingezet in hetzelfde of een ander product zonder kwaliteitsverlies. Als alle restproducten hergebruikt worden en de producten milieu neutraal zijn is deze kringloop compleet.

Het circulaire systeem kent twee kringlopen van materialen:

  • een biologische kringloop, waarin reststoffen na een cascade van verbruik veilig terugvloeien in de natuur.
  • en een technische kringloop, waarvoor product(onderdelen) zo zijn ontworpen en vermarkt dat deze op kwalitatief hoogwaardig niveau opnieuw gebruikt worden.

Om volgens het “Cradle2Cradle” principe te recyclen is het noodzakelijk om zoveel mogelijk materiaal terug te winnen en dit afval in zoveel mogelijk verschillende “schone” afvalstromen te scheiden.

refurbished Ahrend 220 Refurbished Ahrend 220

Waarom doen wij dit?

Wij doen dit om hergebruik van producten en grondstoffen te maximaliseren en de waardevermindering te minimaliseren zoals bedoeld wordt in een circulaire economie. Hierdoor wordt een zo hoog mogelijke reductie van CO2 uitstoot gerealiseerd en het gebruik van fossiele grondstoffen terug gedrongen. Ten

opzichte van het huidige lineaire systeem waarin grondstoffen worden omgezet in producten die aan het einde van hun levensduur worden vernietigd wordt een grote milieuwinst geboekt. Doordat wij handmatig demonteren wordt een veel hoger percentage recyclebaar afval gerealiseerd dan wanneer dit machinaal gebeurt. Dit afval kan door de handmatige demontage ook in meer verschillende en schonere afvalstromen gescheiden worden.

Hierdoor kunnen wij zeggen dat we volgens het “Cradle2Cradle” principe recyclen.

Think Sustainably and be part of the solution. Not of the pollution. 

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website geven.

PRIVACYBELEID